NE SMETE ČEKATI DA SE UKLJUČI REZERVA DA BI SIPALI GORIVO: Stručnjaci otkrili kad je NAJBOLJE da to URADITE,
Kad je najbolje da se natoči gorivo?, Foto: Zorana Jevtić

neverovatno

NE SMETE ČEKATI DA SE UKLJUČI REZERVA DA BI SIPALI GORIVO: Stručnjaci otkrili kad je NAJBOLJE da to URADITE,

U Nemačkoj rizikujete da platite kaznu ukoliko na auto-putu ostanete bez goriva

Objavljeno:

Ukoliko želite da izbegnete da ostanete na putu usled gužve u saobraćaju bez goriva, vozači bi trebalo da natoče gorivo na vreme.

Prema preporukama nemačkog ADAC-a, najbolje je to učiniti kada je rezervoar na četvrtini punjenja. U svakom slučaju, vozači ne bi trebalo da čekaju da se uključi rezerva, upozoravaju iz auto-kluba.

"Mreža benzinskih pumpi uglavnom je svuda veoma dobro razvijena, tako da uz malo zdravog razuma i pravovremeno točenje goriva ne bi trebalo biti problema", objašnjavaju iz ADAC-a, posebno misleći na mrežu pumpi u Nemačkoj.

Takođe, ne smete nositi više od deset litara goriva van rezervoara u automobilu - čak i ako je dozvoljeno znatno više: rezervni kanister u putničkom automobilu može imati do 60 litara, a najviše 240 litara.

Najbolje je da to učiniti kada je rezervoar na četvrtini punjenja
Najbolje je da to učiniti kada je rezervoar na četvrtini punjenjafoto: Zorana Jevtić

"To nije samo potencijalni rizik od požara u slučaju saobraćajne nesreće", tvrdi ADAC.

"Štetni gasovi iz plastičnog rezervoara goriva takođe mogu ući u unutrašnjost", objašnjavaju.

Ako je moguće, kanister bi bilo najbolje smestiti u gepek - što dalje od putnika. Takođe, gorivo ne sme biti skladišteno u bocama s vodom ili drugim potpuno neprikladnim posudama.

Svako ko se ipak nađe na putu s praznim rezervoarom mora preduzeti sve mere opreza, kao što su upaljena upozoravajuća svetla, postavljanje trougla upozorenja i nošenje reflektujućeg prsluka. Tada pomoć na putu može rešiti problem.

Svako ko stane na auto-putu u Nemačkoj zbog nedostatka goriva obično rizikuje kaznu od deset evra. A ako kao posledica toga dođe do sudara otpozadi, može doći do delimične odgovornosti, navodi FenixMagazin.

BONUS VIDEO:

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.